VIDURŽIEMIO SALOTOS

VIDURŽIEMIO SALOTOS

(4 asmenims)

Gaminimo trukmė: 25 min.

Sudėtingas: lengva

 

200 g kiaušininių makaronų (vamzdelių, rigate ar ragelių)

Druskos

300 g išvalytų krevečių uodegų

150 g vyšninių pomidorų

100 g svogūnų

1 žalioji paprika

60 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų

100 ml alyvuogių aliejaus

2 šaukštai obuolių acto

1 šauktas Vegeta Natur salotoms

100 g varškės

1 avokadas

 

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Nedideliame aliejaus kiekyje pakepinkite krevečių uodegas.

Į dubenį su krevetėmis sudėkite makaronus, per pusę perpjautus pomidorus, smulkintus svogūnus, kubeliais supjaustytą papriką ir pjaustytas alyvuoges.

Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų, obuolių actą ir Vegeta Natur salotoms. Užpilkite ant salotų ir gerai išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą avokadą.

Nedelsiant patiekite kaip patiekalą ar užkandį.

Patarimas: salotų komponentus galima pasiruošti iš anksto, laikyti šaldytuve, ir padažą užpilti tik prieš patiekiant.