KVAPNI KEPTA VIŠTIENA

KVAPNI KEPTA VIŠTIENA

(4 asmenims)

Gaminimo trukmė: 45 minutės + marinavimosi laikas

Sudėtingumas: lengva     

 

1 kg vištos šlaunelių ir sparnelių

1 pakelis Vegeta Natur auksinei vištienai (30 g)

3 šaukštai aliejaus

80 g maltų džiūvėsių

 

Apibarstykite vištieną Vegeta Natur auksinei vištienai, įtrinkite, kad vištiena tolygiai pasidengtų prieskoniais ir palikite marinuotis 30 min.

Apvoliokite vištieną maltuose džiūvėsiuose ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apšlakstykite aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apie 40 min. kol vištiena taps auksinės spalvos.

Traškią vištieną patiekite su salsa padažu ir skrudintos duonos riekele.  

Patarimas: salsa padažui pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną (120 g) įkaitintame aliejuje. Sudėkite 3 kubeliais supjaustytas paprikas ir retkarčiais pamaišydami pakepinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir leiskite lėtai kepti, kad paprikos išskirtų sultis ir nepridegtų. Nuimkite dangtį, įdėkite skiltelę smulkinto česnako, druskos, grūstų pipirų, nedidelę aitriąją papriką ir nuimkite nuo ugnies.

Įmaišykite 3 šaukštus balzaminio acto, arbatinį šaukštelį šviežių petražolių ir leiskite atvėsti.