KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI SU MOLIŪGŲ PIURĖ

KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI SU MOLIŪGŲ PIURĖ

(6 asmenims)

Gaminimo trukmė: 30 min.

Sudėtingumas: lengva

 

1 kg kiaulienos šonkauliukų

1 pakelis Vegeta Natur kiaulienai

6 šaukštai aliejaus

Moliūgų piurė:

600 g moliūgo

2 skiltelės česnako

1 šauktas alyvuogių aliejaus

 

Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir ištrinkite Vegeta Natur kiaulienai.

Pakepinkite juos aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Nulupkite moliūgą, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Moliūgą kartu su nuluptu česnaku virkite garuose. Kai moliūgas suminkštėja, kartu su česnaku sutrinkite jį į piurė. Įmaišykite v. šaukštą alyvuogių aliejaus.

Patarimas: moliūgą galima troškinti, tačiau virimas garuose išsaugo visas maistines medžiagas, o piurė tampa kreminė ir labai skani.