AROMATINGA VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS

AROMATINGA VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS 

(4 asmenims)

Gaminimo trukmė: 45 min.  

4 vištienos filė (su oda)

1 pakelis Vegeta Natur vištienai

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

Kapoto rozmarino

 

Garnyrui:

1 kg bulvių (mažų)

120 g šoninės

20 g sviesto

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

250 g šaldytų žirnelių

¼ šaukštelio kapoto baziliko

druskos

juodųjų pipirų

1 šaukštelis kapotų petražolių

 

Apibarstykite vištienos filė Vegeta Natur vištienai ir užpilkite aliejų. Marinuokite apie 10 min. Sudėkite vištieną į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite rozmarinu ir kepkite apie 30 min. 200°C, kol odelė apskrus ir taps traški.

Nuskuskite bulves, jei jos didesnės – supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Keptuvėje pakepinkite šoninę, kol taps traški. Išimkite šoninę iš keptuvės. Į keptuvę įdėkite sviesto ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai įkais, sudėkite bulves ir pakepinkite, kol taps auksinės. Tuomet sudėkite žirnelius, baziliką, druską ir pipirus ir įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite ir troškinkite apie 15 min. kol daržovės suminkštės.

Daržovėms iškepus, pabarstykite jas šonine ir kapotomis petražolėmis.

Sultingą vištieną patiekite su aromatingomis daržovėmis.

Patarimas: vietoje filė galite naudoti blauzdeles arba šlauneles, arba visą supjaustytą viščiuką.