AROMATINGA VIŠTIENA

AROMATINGA VIŠTIENA

(6 asmenims)

Gaminimo trukmė: 50 min.

Sudėtingumas: lengva

 

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai sviesto

100 g svogūnų

1 kg vištienos (blauzdelių, šlaunelių, sparnelių, file)

1 pakelis Vegeta Natur vištienai

100 g žaliosios paprikos

100 g šviežių pomidorų

1 šaukštelis maltos neaštrios paprikos  

100 ml grietinėlės

1 šaukštelis rupių miltų

 

Pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus svieste ir alyvuogių aliejuje, kol pagels. Ištrinkite vištieną Vegeta Natur vištienai ir pakepinkite iš abiejų pusių. Sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir kubeliais pjaustytus pomidorus. Pabarstykite paprika, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies retkarčiais pamaišant. Jei reikia, įpilkite vandens. Įmaišykite miltus į grietinėlę. Ją supilkite baigiant kepti ir dar šiek tiek pakaitinkite, kad sutirštėtų.

Patiekite su itališkais bulvių virtinukais ir žaliosiomis salotomis.

Patarimas: prieš gaminat šį skanų patiekalą nuo vištienos nuimkite odelę.